Alternativ guide til Oslos teaterliv

Oslo har et rikt og mangfoldig scenekunsttilbud. I hovedstaden finner du de store institusjonsteatrene, som Nationaltheatret og Det Norske Teatret, men ønsker du å bevege deg utenfor disse, og utforske et mer alterativt repertoar, så er der også et godt og variert tilbud på dette feltet. Her er en mini-guide til disse:

Dramatikkens hus: Presenterer ny, norsk dramatikk. Dramatikkens hus tilbyr profesjonelle scenetekstprodusenter og produksjonsmiljøer hjelp med å utvikle, samarbeide og produsere sine tekster og prosjekter –  som publikum vil du kunne utfordres på din oppfatning av hva ny dramatikk/scenetekst er eller kan være.

Black Box Teater: Black Box Teater er et programmerende teater og en av Norges viktigste scener for samtidsorientert scenekunst. Teatret presenterer og co-produserer frittstående kunstnere og kompanier, på tvers av sjangre. Programmet inneholder både veletablerte, og helt unge kunstnere og kompanier.

Det Andre Teatret: Dette teatret profilerer seg som byens beste impro-teater, og det ønsker å vise teater som er «enkelt, ujålete og nytt». Teatret huser også internasjonale gjestespill.

grusomhetens teaterGrusomhetens Teater: Teatret baserer seg på Antonin Artauds visjoner for et anatomisk teater, og lager forestillinger innenfor den fysiske tradisjon, hvor kroppens musikalske bevegelser, pust og ansiktsuttrykk er handlingen. Teatret tar utgangspunkt i et dramatisk verk eller en litterær tekst, men likevel ansees ikke ordet som det sentrale, og det blir ofte borte i det totale scenebildet.

Nordic Black Theatre: Teatret produserer egne forestillinger, samarbeider med andre kunstnere, samt utvikler unge multikulturelle scenekunstnere.

Andre relevante artikler:
Teaterbyen Oslo

Trenger du hotell under Oslo-oppholdet?
Se anbefalte hoteller i Oslo hos Hotell1000.no