Cuba Libre- smaken av historie

Cuba er et eksotisk land, og selv om blandingen av rom og cola kanskje ikke vekker de mest eksotiske bilder, så smaker det forrykende godt. Og en ekte Cuba Libre, skal lages med kjærlighet og omtanke, for å leve opp til historiens vingesus og navnets betydning- et fritt Cuba.

De mange historier om Cuba Libre

Det finnes mange forskjellige historier om Cuba Libres opprinnelse, og det stadig uvisst hvilken type rom som ble bruk fra starten, eller hvordan den helt nøyaktig ble oppfunnet. Det vi vet, er at den stammer fra Cuba rundt 1900-tallet. Cuba Libre betyr Fritt Cuba på spansk, og drinken ble oppfunnet i Havana på 1900- tallet. Det sies at det var amerikanske soldater, under den spansk-amerikanske krigen som startet i 1899, som først begynte med å blande rom og cola, for å skåle for den cubanske øyen.

Cuba Libre er en drink som består av rom og cola, men den skal også smakes til med lime eller sitron. Se denne lekre Cuba Libre oppskrift, og drøm deg vekk til cubanske rytmer en kald vinterdag.  

En av historiene som omhandler Cuba Libres tilblivelse, er at den ble skapt en ettermiddag, hvor amerikanske soldater var samlet på en bar i Havana. Historien forteller om en kaptein som kom inn på baren, og bestilte en rom og cola med is og lime. Han drakk det med så stor begeistring at hele forsamlingen ble nysgjerrige på denne velsmakende drinken, og ville smake. Det ble umiddelbart en suksess i baren. Andre forteller historier om hippier som blandet rom i coca- cola, som en protest mot det kapitalistiske coca-cola konsernet. Det kan også være en medspiller at både rom og cola var forholdvis billig på 1900. tallet, og at det var med til å gjøre Cuba Libre til en populær drink.

Helt sikkert er det at det er en av de mest kjente drinker vi har, og som de fleste av oss har et forhold til.

Slik lager du en perfekt Cuba Libre

Cuba Libre er ikke bare rom og cola, da det også skal være lime/sitron og isbiter. Isbiter er viktig, da Cube Libre skal serveres kald. Selv om mange nordmenn bruker Captain Morgen rom i Cuba Libre drinken, så er det mange drink entusiaster som sverger til andre typer rom. De fleste foretrekker en mørk rom, når de skal drikke Cuba Libre, og en av favorittene er en Havana Club eller en Ron Barcelo.

Det viktigste er at du finner en rom som du synes er den beste, det kan nemlig være individuelt hvordan man foretrekker en Cuba Libre. Rom blandet med lime og forskjellige siruper er en cubansk spesialitet, og det var derfor en kanskje en naturlig utvikling, når cola kom til øyen med de amerikanske troppene på 1900- tallet, at cola ble blandet sammen øyens smakfulle rom.

Det er ingen tvil om at Cuba Libre er blitt en utrolig populær drink, verden over og som mange nyter å drikke. Det er en enkel, men utrolig smakfull drink, som du kan nyte mens du tenker på de mange spennende historiene, som er forbundet med drinken.