Hotel Teatro Porto

hotel-teatro-porto_140620101531454344

Velkommen til Hotel Teatro Porto!

I sentrum av den vakre og historiske byen Porto, erklært som en del av UNESCOs Verdensarvliste i 1996, ligger Hotel Teatro. Hotellet oppsto fra stedet hvor Baquet Theatre ble innviet i 1859. Teateret, som ble ødelagt av brann i 1888, hadde vært et kulturelt knutepunkt i Porto, ikke bare som sentrum for musikk og teater, men også som en møteplass for byens folk.

Nini Andrade Silva, en internasjonalt anerkjent designer, fikk i oppgave å bringe ånden av Teatro Baquet tilbake til livet gjennom Hotel Teatro.  Hotellet reflekterer sine røtter via det teatrale og det spektakulære, samtidig som det også fremstår som moderne og urbant.

Allerede ved ankomst til Hotel Teatro blir gjestene konfrontert med hotellets fokus på dramaturgi. Dørene som fører inn til hotellet er gravert med et dikt av den store portugisiske poeten, Almeida Garret. Hotellests resepsjon representerer teatrets billettkontor, og hver gjest får en billett til sitt rom.  Hotellets 74 gjesterom og suiter er holdt i de lekreste nyanser av bronse og gull, og gjenspeiler scenens prakt. Hotellets Restaurant Palco bidrar til det eksotiske med sine mange spennede smaker, og Bar Plateia har et sceneinspirert interiør.  Hotellets indre terrasse fremstår som en hage, og som et rolig og tilbaketrukket fristed fra bylivet.

Lekker hotell lobby

Lekker hotell-lobby

Restaurant Hotel Teatro

Restaurant med vakkert design og interiør

 

Hva kan Porto by på?
Det er ikke uten grunn at byen Porto står på UNESCOs Verdensarvliste. Byen er preget av sjarmerende smale gater og trange smug, og en rekke historiske bygg. Middelalderkatedralen Sé, kirken Sao Francisco fra 1300-tallet og 1800-tallsbørsen Palácio da Bolsa er bare noen av de historiske perlene du bør se når du er her. Ved Praca de Gomes Teixeira finner du 1700-tallskirken Igreja do Carmo med sin vakre fasade. For alle bokelskere er et besøk innom Portos eldste bokhandel Livraria Lello en selvfølge. Denne står på Unescos verdensarvliste og er en av de aller vakreste i hele verden. 1500-tallskirken Serra do Pilar i Vila Nova da Gaia på Douros sørlige elvebredd byr på fantastisk utsikt, og fra broen Ponte D. Luís I øvre dekk får man også et helt unikt overblikk over byen.

Vinproduksjon
Porto er kjent for sin vinproduksjon – først og fremst portvin. I området Vila Nova de Gaia ligger alle de kjente portvinshusene, som for eksempel Burmester, Calem, Kopke og Sandeman på rekke og rad. En rundtur her er veldig populært og det er lurt å bestille på forhånd. Etter rundturen er det selvsagt også satt av tid til å smake på de edle dråpene.

Mat
I området Cais da Ribeira ligger en rekke hyggelige uteserveringer. Den lokale spesialiteten er «Tripas á moda do Porto», som er innmat. Skulle ikke dette friste, så kan du i stedet satse på bacalao, som også er en populær rett. Vil du unne deg litt luksus anbefales restauranten DOP, der den anerkjente portugisiske kokken Paula Riu serverer utsøkt tradisjonell og lokal mat. Til maten får du servert matchende vin fra Dourodalen.

Er du mer tilhenger av fisk enn kjøtt, så finner du de beste fiskerestaurantene i byen Matoshinos som ligger rett utenfor Porto. Et høydepunkt her er Quarentae 4, en eksklusiv, men likevel ganske rimelig restaurant, som serverer både kjøtt og fisk.

Relevante artikler
Porto – en smak av vin og kultur
Severdigheter i Porto Portugal

Bestille rom på Hotell Teatro?
Bestill enkelt på Hotell1000.no