Burgh Island Hotel – bo som Agatha Christie

Burgh Island Hotel er et ikonisk hotell beliggende i Devon i Sørvest-England! Hit reiste britiske kjendiser og kongelige på 1930 – og 1940-tallet. En av hotellets mest kjente gjester var krimdronningen Agatha Christie. Innlosjert på På Burgh Island Hotel skrev hun både «Og dermed var det ingen» og «Solen var vitne».

Burgh Island Hotel ligger vakkert til. Ved høyvann fraktes man ut til hotellet via en spesiell havtraktor, mens man ved lavvann kan gå tørskodd over. Hotellet er omgitt av bratte klipper, gyldne sandstrender og sølvfarget hav – det er lett å tenke seg at dette dramatiske og vakre landskapet ga Agatha Christie inspirasjon til sine mordmysterier.

Hotellet ble bygd i 1929 og utvidet i 1932. Under hele andre verdenskrig ble hotellet brukt som sykhus for sårede soldater. I 2006 var imidlertid hotellet totalrestaurert tilbake til 30-tallets glamorøse stil (art deco).

Bar Burgh Island Hotel

Elegant bar på Burgh Island Hotel

Agatha Christie, som står i Guinness’ Rekordbok som verdens suverent mest suksessrike forfatter, har sitt eget rom på hotellet, som er tilgjengelig for booking. Rommet er i orientalsk stil, inspirert av forfatterens liv og mange reiser. På det romslige badet finner man Agatha Christies portrett. Baderommet fungerer også som et budoir. På hotellet er man nemlig forventet å kle seg om til middag, gjerne i noe glamorøst man ikke vil kle seg i til vanlig. Smoking og lang kjole er absolutt «de rigeur» hver eneste kveld under oppholdet. Onsdager og lørdager gjennom hele året har hotellet levende musikk.

Hva kan man gjøre?
Ser man bort i fra den opplevelsen det er å være på et slikt vakket og unikt hotell i seg selv, så kan hotellet tilby både Spa-behandling, trimrom, badstue og et 1930-talls billiardrom. Hotellets restaurant tilbyr sesongbaserte og lokale råvarer. Salat og urter dyrkes på øya, og hummer og kamskjell holdes i øyas Mermaid Pool, som er hotelles naturlig sjøvann svømmebasseng – sikret i andre verdenskrig med en sluseport, og omgitt av klipper for fullstendig privatliv.

På øya finner du The Pilchard Inn, som har fungert som tørsteslukkert i over 700 år! Først for fiskerne, deretter for smuglere og vrakrøvere, som lokket skipene inn på de vestlige klippene, og nå i dag for hotellets gjester og publikum. På The Pilchard Inn kan man sitte foran en knitrende peis og se tidevannet komme og gå, mens  man nyter en duggfrisk halvliter og føler historiens sus.

South West Coast Path

South West Coast Path

Dersom man føler for å utvide territoriumet, så kan man vandre langs den 630 km lange kyststien. Her er turmulighetene mange – enten man ønsker å bare ta en liten spasertur for å nyte vakker utsikt, natur og dyreliv, eller å ta fatt på større utfordringer som å vandre hele ruten, fra Somerset i Minehead ved kanten av Exmoor og rundt til bredden av Poole Harbour i Dorset.  Mer informasjon om South West Coast Path finner du HER.

Hvordan komme seg til Burgh Island Hotel?
Fra London, Paddington og Nord til nærmeste stasjon, enten Totnes eller Plymouth. Reisende fra London bør alltid forsøke å ta hurtigtog fra Paddington (3 timer, stopper bare ved Reading og Exeter) til Plymouth. Hotelle forhåndsbestiller gjerne en taxi eller bil med sjåfør for å møte deg, men det er alltid tilgjengelige drosjer i Plymouth.

For nærmere informasjon om hotellet, priser etc. – besøk hotelles hjemmeside HER.

Relevante artikler
Bo som Agatha Christie
Agatha Christies Devon