Juleforestillinger i Oslo – Teater og scene

En rekke av hovedstadens scener tilbyr juleforestillinger, som passer for hele familien.  Dette er for mange små og store, et av årets høydepunkter – en hyggelig aktivitet i forberedelsene frem mot jul. Noen har som tradisjon å se en bestemt forestilling, mens andre ser ulike – kanskje til og med flere. Her er en oversikt over årets juleforestillinger.

 • “Jul med Prøysen og Snekker Andersen”, Oslo Nye Teater
  Siden 1991 har oppsetningen gledet barn og voksne hvert eneste år, med mer enn 1000 spilte forestillinger siden urpremieren. En varm, vakker og stemningsskapende fortelling om snekker Andersens møte med julenissen på selveste julaften.

For mer info, og for å se nærmere på hva som spilles akkurat nå, besøk teatrets hjemmeside.

 • “Jul i Blåfjell”, Folketeatret
  Forestillingen har blitt spilt i åtte år på Oslo Nye Teater, men flyttet for to år siden over til Folketeatret. I denne magiske forestillingen møter du blånissene, som har mye å gjøre fram til Julenatten. Hver dag skal de lage Den blå Timen, og de skal passe på at fjellet er rent og pent. Men i år er skjer det noe rart i Blåfjell. Noen tømmer søppel i fjellet, og nøkkelen til Kvisthulen har forsvunnet!  Blånissen Turte synes hun hører noen gråte der inne… Og hvorfor oppfører gamle Erke seg så underlig?

For mer info, og for å se nærmere på hva som spilles akkurat nå, besøk teatrets hjemmeside.

 • “Rasmus og verdens beste jul”, Det Andre Teatret
  Dette er en konsertforestilling, og handler om å gå barneskirenn og forville seg i skogen. Om å huske på å ikke spise “gul snø”. Om å vente på å åpne julepresangene -så lenge at man nesten svimer av. Kort sagt: Om jula slik den er i dag, og om hvordan den kanskje var den gangen Rasmus og bandet var barn.

For mer info, og for å se nærmere på hva som spilles akkurat nå, besøk teatrets hjemmeside.

 • “Nøtteknekkeren”, Den Norske Opera & Ballett
  Dette er Nasjonalballettens juleeventyr. Vi møter lille Clara som etter familiens juleselskap legger ut på en drømmereise. Sammen med Nøtteknekkerprinsen besøker hun fjerne steder som Snødronningens og Blomsterfeens land, og opplever dans fra alle verdenshjørner. Her er små og store ballerinaer, fargerike kostymer og storslagne scenebilder.

For mer info, og for å se nærmere på hva som spilles akkurat nå, besøk operaens hjemmesider.

 • “Pulverheksa og julenissen”, Riksteatret
  I Pulverskogen er alle i full gang med juleforberedelsene. Pulverheksa baker og Hokus og Pokus pynter til jul. Julenissen kommer også, men han har et problem. Han aner ikke hva noen av vennene i Pulverskogen ønsker seg til jul! Reinsdyret hans drar på møte i Transportarbeiderforbundet, og sekken hans forsvinner på mystisk vis. Klarer han likevel å finne ut hva alle ønsker seg før julaften kommer?

For mer info, og for å se nærmere på hva som spilles akkurat nå, besøk teatrets hjemmeside.

 • «Putti Plutti Pott», Oslo Spektrum/Hele Landet
  Putti Plutti Pot har blitt spilt på de største scenene over hele Norge, helt siden 1987. Forestillingen har blitt en juleklassiker – til glede for nye generasjoner barn – i alle aldre. Forestillingen handler om den lille nissegutten Putti Plutti Pott og hans reise til Onkel Per, Petter og Caroline med Julenissens trylleskjegg!

Forestillingen spilles over hele landet. For mer mer info og spilleplan, sjekk Putti Plutti Potts hjemmeside.

Det bør også nevnes at flere av Oslos scener også viser andre flotte forestillinger for barn frem mot jul. Disse har imidlertid ikke noe med jul eller julefeiring å gjøre, og tas derfor ikke med i denne artiklen. Er du imidlertid interessert i å sjekke ut andre familieforestillinger, ved andre teatre enn de som er nevnt her – ta en titt på vår teaterguide HER.