Årets juleforestillinger – Oslo 2016

Snart er førjulstiden her, og  noe av det hyggeligste du kan ta med barna på, er teater. Hvert år setter teatrene opp sine juleforestillinger, og mange har dette som en fast tradisjon. Valgmulighetene er mange, og Kulturferie.no gir deg en guide til hva du kan se på scenen i hovedstaden i 2016. 

der-morosamt-med-jula
D’er morosamt med jula
Edderkoppen teater
Den musikalske forestillingen «D’er morosamt med jula» er basert på skattkammeret av tekstene til Alf Prøysen, og passer for barn fra fire til 100 år. Vi får møte Mari og Lillebror som skal feire jul hosbestemor som bor på landet, og de vet at når man tar turen utenfor byen til henne så kan man møtepå noe av det aller mest forunderlige, som: bittesmå kjerringer, snakkende mus, og ei bygd som ikke en gang husker at det er jul.

Passer for: Familien

Skuespillere: Richard Olsen, Gunnar Dundas, Christel Blunck, Thali M. Liberman, Vilde Cecilia Ratvik.

jul-i-blafjell

Foto: John Andersen


Jul i Blåfjell
Oslo Nye Teater
Med magisk scenografi og kostymer, velkjente melodier og viktig budskap har Jul i Blåfjell blitt en varig juletradisjon på hovedscenen.

Passer for: Familien

Skuespillere: Guro Karijord, Trond André Hansen, Suzanne Paalgard, Trond Høvik, Birgitte Victoria Svendsen, Helle Haugen, Morten Røhrt, Trine Svensen, Petter Vermeli, Rune Reksten, Brit Elisabeth Haagensli, Johannes Joner, Mari Fossum.

 

reisen-til-julestjernen

Foto: Øyvind Eide

Reisen til JulestjerenNationaltheatret
Ingen forestilling har blitt spilt så mange ganger på Nationaltheatret som Sverre Brandts Reisen til julestjernen. Historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen, har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner, helt siden den ble satt opp første gang julen 1924.

Passer for: Familien

Skuespillere: Selome Emnetu, Kjersti Tveterås, Espen Alknes, Nils Golberg Mulvik , Mattis Herman Nyquist, Per Christian Ellefsen, Terje Strømdahl, Kingsford Siayor, Olav Waastad, Hermann Sabado, Iselin Shumba,  Marianne Stormoen, Mari Maurstad, Kim Haugen,  Anneke von der Lippe, Petronella Barker, Gisken Armand, Liv Bernhoft Osa, Heidi Goldmann, Hanne Skille Reitan,  Marte Engebrigtsen og Jan Gunnar Røise, Emil Johnsen.

Ute å spise før teater eller konsert?

Sjekk Postkontoret i Oslo.

 

snekkerandersen-9-631x1024

Foto: Evy Andersen

Jul med Prøysen og snekker Andersen – Oslo Nye Trikkestallen
Jul med Prøysen og snekker Andersen har en evig økende tilhengerskare blant familier og barnehager. Denne varme og stemningsskapende fortellingen om snekker Andersens møte med julenissen på selveste julaften er så breddfull av dukker og sjarm at enkelte går så langt.

Passer for: Barn fra 3 år

Skuespillere: Per Skjølsvik, Knut Wiulsrød, Marianne Edvardsen.

 

pulverheksa_400

Foto: Heiko Junge


Pulverheksa og vennene hennes
Riksteatret
Velkommen til en varm og fargerik forestilling. Nok en gang er det den barnekjære Spellemannpris-vinneren Maj Britt Andersen som spiller Pulverheksa – noe annet ville trolig ført til opprør rundt om i landets kulturhus! Og ett er sikkert: ingen steder er Pulverheksa mer spill levende enn i teatret!
Passer for: Barn fra 3 år.

Skuespillere: Maj Britt Andersen, Janne Starup Bønes, Jørn Morstad, Haakon Strøm

notteknekkeren
Nøtteknekkeren
Operaen

Nøtteknekkeren er førjulseventyret der Clara drømmer seg bort og møter snøfnugg, sukkerstenger, blomster, soldater, mus – og hun blir forelsket, Skapt av Nasjonalballettens egen danser og koreograf, Kaloyan Boyadjiev, og Jon Bausor, som sto for kostymene og kulissene i suksessballettene Carmenog Ildfuglen. Dansere fra både Nasjonalballetten og Ballettskolen er med, og Operaorkestret spiller Tsjajkovskijs kjente musikk.

Medvirkende: Nasjonalballetten, Ballettskolen, Operaorkestret

 

Putti Plutti Pott og Julenissens skjeggOslo Spektrum
Julefortellingen om Putti Plutti Pott er en av Norges mest populære førjulsfortellinger. Du vil igjen få møte Petter, Caroline og Onkel Per, sammen med alle de andre som utgjør dette stemningsfulle stykke, skrevet av Per Asplin.putti-plutti-pott

Passer for: Familien (Barn under 2 år trenger ikke billett, men kan sitte på fanget)

Skuespillere: Knut Morten Damm, Audun Melion, Heidi Halvorsen, Martin Myhr, Jon Ellingsen, Sigbjørn Rua, Julenissen.