Kulturbyen Nice

Har du noen gang besøkt den franke feriebyen Nice i Frankrike? Om ikke burde den definitivt stå på reise-listen. Nice er en vakker by, som ligger ved en syv kilometer lang strandpromenade. Her kan du vandre forbi fasjonable Hotel Negresco, eller besøke spaet på Westminister. Den urbane byen byr på et yrende folkeliv, utsøkt vin og matretter du sent vil glemme.

Ved ene enden av promenaden, kan du gå opp til den gamle bydelen. Her kan du vandre i trange historiske gater, og beundre den vakre arkitekturen. Du vil finne alt fra en liten skandinavisk bar til en utsøkt oste-restaurant. Du kan også få servert pizza som smaker som den er rett fra det Italienske kjøkken. Det er den ofte og!

Nice var tidligere eid av Italia, og ble ved en anledning gitt som gave til Frankrike. Den Italienske følelsen finner du fortsatt, både i maten som serves, og i menneskene. I Nice bor det nemlig et stort antall Italienere. Noen av disse er fastboende, mens andre tar tog daglig fra Italia for å jobbe. Det tar faktisk ikke mer enn 45 minutter, om de bor nært grensen. Heldigvis er Nice en by med svært god samferdsel, og infrastruktur.

Nice har en eksklusiv følelse til seg. Det var her de rike og berømte ferierte før i tiden. Også nå ser vi at mange kjendiser eier et hus i nærheten av Nice. Noen av de ekstra kjente på denne listen var Brad Pitt og Angelina Jolie. Hvem av dem som benytter huset etter skilsmissen vites ikke. To av barna deres ble også født på sykehuset i byen.

Herlig for smaksløkene

I Frankrike har de peiling på hvordan man lager god mat. Ikke bare har de peiling, men de har faktisk et kjøkken i verdensklasse. Enten du vil prøve noe nytt og eksotisk, som marinerte snegler, eller noe mer tradisjonelt, kan du være sikker på at det er tilberedet med kjærlighet. Franskmenn, på lik linje med Italienere er et lidenskapelig folkeslag, som ser på mat som en kunstform.

I Nice kan du besøke en rekke smakfulle restauranter. Siden de også har mange italienere på kjøkkenet, kan du være sikker på at pizzaen alltid vil smake perfekt. Etter et deilig måltid kan det være godt å roe helt ned. Et besøk på SpillGuide.com, kan fort gi den den rolige underholdningen du søker. Etterpå er en rolig vandring langs promenaden, eller ned mot havnen en fin avslutning på kvelden.

Om du er glad i vin, vil du finne mange lekre vinbarer som fortjener et besøk. Både i den gamle og den nyere bydelen vil du finne ut godt utvalg for enhver smak. Som du nok vet, tilhører også den franske vinen toppklassen. Her kan til og med et glass med husets vin, på en liten taverna smake himmelsk. Om du vil besøke vingårder, finnes det også anledning til det.

Vinen fra vingårdene i Cote d`Azur er svært populær. Det er med god grunn! Du kan besøke vingårder med å melde deg på vinturer med guide, hvor dere smaker på viner fra ulike gårder. En annen og morsom måte og utforske vingårdene er på elektrisk sykkel. Tenk så herlig å suse forbi vinrankene med vind i håret.

Utflukter fra Nice

Rundt Nice finnes det en rekke fine steder du ikke må gå glipp av. Et vakkert og spennende sted å oppleve er Villefranche. Det er en liten kulturby med et innbyggertall på 7000. Du kommer hit enten ved bil eller tog, og byen ligger kun 15-20 minutter fra Nice. Du kan dra hit på dagen og nyte strandlivet, men det er om kvelden den eldgamle byen kommer til livet.

Her bør dere nyte et bedre måltid, drikke noen glass rødt og nyte den historiske stemningen. Dette er et sted som gjør inntrykk på de fleste, så ikke mist mulighet for et besøk når du er i nærheten. Her arrangeres det også utekino hver sommer, og er et fint sted å dra på date med din kjære. Husk på å gå rundt i de gamle ruinene, for å få full valuta av stedet.

Noe du også bør gjøre, er å ta en dagstur til Monaco. Siden Monaco regnes som et eget land, får du også et nytt land på listen. Det er imidlertid mange bedre grunner for å at turen. I Monaco kan du møte på både filmstjerner og musikere, du tidligere kun har sett på tv-skjermen. Du kan også oppleve et natteliv uten sidestykke. Her kan du bokstavelig talt feste inn i de sene nattetimer.

Kjenner du at lysten for å avlegge et besøk til denne flotte byen, begynner å melde seg? I så fall er du ikke alene. Noen steder drømmer du deg alltid tilbake til, og vi tar gjerne turen til Nice igjen og igjen. Kanskje vi sees der neste sommer!