Opplev arkitektur i Dubai

Dersom du fascineres av arkitektur og ingeniørkunst, er Dubai utvilsomt stedet for deg. Denne moderne byen er preget av en helt særegen stil.

Liker du kanskje å drømme deg bort på sider som Fremtidens Bygg? Gjør drømmen til virkelighet, og opplev de futuristiske bygningene i Dubai. Her finner du mange bygninger som vil ta pusten fra deg.

Verdens høyeste bygning

I Dubai kan du blant annet finne verdens høyeste bygning – Burj Khalifa, også kjent som Burj Dubai. Den 828 meter høye bygningen er ikke bare høy, den er også imponerende å se på.

Med banebrytende ingeniørkunst troner skyskraperen langt høyere enn omkringliggende bygninger i Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard. Burj Khalifa ble reist i 2009, og er en viktig turistattraksjon for De forente arabiske emirater.

Bygningen har en neofuturistisk stil, og blir smalere og smalere i høyden. Når det blir mørkt ute, kan du se bygningen lyse opp på magisk vis.

Opplev Tolerance-broen i Dubaikanalen

Har du lyst til å dra på en rolig båttur i Dubai-kanalen? Da kan du blant annet se den spektakulære Tolerance-broen. Dette er et menneskeskapt vidunder som er mer enn 3 km lang.

Broen forbinder Persiabukta med Dubaivika. Det er mulig å reise på et rolig cruise nedover kanalen, eller du kan gå over broen til fots. Vi anbefaler å gå en avslappende tur her om kvelden. Sett deg ned på en benk og les nyheter, eller surf på sider som GO-Online.no.

Forvridde Cayan Tower

Cayan Tower (tidligere Infinity Tower) er minst like spektakulær som Burj Khalifa. Det som gjør at denne bygningen skiller seg ut, er at den ser forvridd ut. Med sine 306 meter er også denne bygningen imponerende høy (selv om den er langt unna rekorden).

Du kan kjøpe billett og gå inn i Cayan Tower om ønskelig. La deg begeistre av tilsynelatende «umulig» ingeniørkunst. Dette er virkelig en unik bygning som absolutt er Instagram-vennlig.

Dubai Frame – bilderamme eller bygning?

Fra avstand ser Dubai Frame ut som en gyllen bilderamme. Når du nærmer deg ser du imidlertid at dette er to parallelle tårn som forbindes med en glassbro øverst.

Her kan du ta heis opp og nyte fantastisk utsikt fra 150 meters høyde. Dubai Frame sørger for å gi deg panoramautsikt, og er et must å besøke når du er i Dubai. Knips bilder og imponer vennene dine hjemme!

En unik shoppingopplevelse på Dubai Mall

Dubai Mall er kanskje ikke spesielt imponerende rent arkitektonisk sett, men er likevel en bygning du bør besøke. På innsiden venter nemlig alt annet enn et typisk kjøpesenter. Her finnes det mer enn 1 300 butikker, en egen fornøyelsespark og 200 spisesteder.

I tillegg vil du finne en imponerende undersjøisk dyrehage, samt et akvarium. Her finner du alt du måtte ønske innen shopping, fornøyelser og velvære. Dubai Mall er rett og slett et komplett senter!

Bo på unike Jumeirah Beach Hotel

Dersom du reiser til Dubai for å kunne se på alle de flotte bygningene, skader det ikke å finne et fint sted å bo også. Jumeirah Beach Hotel er et hotell som har form som en bølge, og står i stil med nærliggende Burj Al Arab som er formet som et seil.

Her kan du se frem til umiddelbar nærhet til den hvite sandstranden og det turkise vannet. Dette er et sted for deg som ønsker litt pusterom fra byens larm. Hotellet er velegnet for både par, enslige, forretningsreisende og barnefamilier.

Er Dubai stedet for deg?

Dubai har fått mye oppmerksomhet i mediene de siste årene, og dette er ikke nødvendigvis av den positive sorten. Enkelte er skeptiske til å reise til Dubai grunnet det kontroversielle synet på homofili, alkohol og kvinner.

Dersom du kan tilpasse deg en nokså annerledes kultur under oppholdet, skal imidlertid dette gå fint. Hvis ikke, finnes det kanskje andre steder med flott arkitektur du heller vil besøke. Vi kan for eksempel nevne Roma, Paris og lignende.

Oppsummering | Arkitektur i Dubai

Er du fascinert av nyskapende arkitektur og annerledes ingeniørkunst? Da kan kanskje Dubai være den perfekte feriedestinasjonen for deg. I Dubai finner du særegen arkitektur som ikke finnes noen andre steder i verden.

Dubai kan for eksempel skilte med verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som strekker seg vanvittige 828 meter opp i luften. Byen har også andre fascinerende mesterverk, som Cayan Tower – en forvridd bygning som er hele 306 meter høy.

Foruten vakre bygninger, kan du se arkitektoniske perler som Tolerance-broen i Dubaikanalen, eller Dubai Frame. Ta en idyllisk båttur i kanalen, og opplev storbyen fra en annen vinkel. Ellers kan vi anbefale Dubai Mall, hvor du får dekket alle dine behov.

Dubais arkitektur skiller seg ut ved at den er futuristisk, grensebrytende og innovativ. Samtidig kan du nyte sol og bading i denne storbyen, noe som gjør at stedet passer for de aller fleste. Opplev Dubai, du også!