Hold dine data trygge på reise

Nordmenn elsker å reise, og vi gjør det så ofte vi kan. I 2020 ble det imidlertid satt en stopper for dette, i hvert fall for en stund. Plutselig ble vi alle klar over hvilken gave det er å ha et norsk pass, og hvor åpen verden vanligvis er for oss. Under Covid-19, var alle imidlertid i samme båt. Verden var for det meste stengt, og vi måtte tenke oss nøye om, før vi møtte vemmer og familie.

Etter hvert som verden har åpnet opp igjen, legger flere og flere ut på reiser. Noen velger et av de nærliggende europeiske landene, og andre drar til Mexico eller et annet åpnet land. Uansett hvor vi reiser, er det en ting vi må være bevisst på. Over hele verden finnes det profesjonelle datahackere! Om du reiser med digitale enheter uten virusbeskyttelse, er du i faresonen for å bli offer for disse.

Med et kvalitetsprogram fra AVG-Antivirus.no, kan du være sikker på at dine data er trygge. Dette kan spare det for mye bekymring, og svært ubehagelige opplevelser. Hvem ønsker vel å ha uvedkommende inne på maskinen? De aller færreste vil det. Det er heller ingen som har noe med verken vår søkehistorie, private bilder, videoer eller personlige tanker. Med et bra virusprogram er du heldigvis beskyttet mot dette.

Et datainnbrudd kan skje hvor enn du er i verden, også i Norge. På reise er du allikevel enda mer utsatt, siden du logger på mange ukjente nettverk på veien. En dag kan du sitte på en strandcafe, med nettet derfra. Neste gang er du på et hotell, og bruker det åpne nettet her. Få forstår hvor lett det faktisk er å komme seg inn på dine enheter, når dere deler nettilgang.

Sett tryggheten først

Når vi er på reise er det viktig at vi tenker trygghet. Dette gjelder i alle situasjoner. De færreste av oss reiser til land hvor det er ekstremt mye kriminalitet, men tyveri og nasking finner du overalt. Det er lurt å unngå å vise frem kostbare ting, eller å flashe penger når du er på ferie. Dette er som å invitere de kriminelle inn. Om du er i et spesielt utsatt område, kan kanskje de dyreste ringene og smykkene legges igjen hjemme.

Det er ingen grunn til å invitere noe ubehagelig inn. Dette gjelder også på datamaskinen, og på våre digitale enheter. Unngå å la dørene stå åpne, men ha døren lukket og låset. Det er dette du gjør når du installerer et virusprogram i god kvalitet. Det blir på den måten det samme som å låse dørene dine før du drar hjemmefra.

Med dette på plass, kan vi heller konsentrere oss om å nyte ferien. Vi kan gå ut på restauranter og nyte deilig mat, og drikke rødvin mens vi speider utover havet.  Det er vel derfor vi er på ferie? For å nyte det landet har å tilby og oppleve kulturen. For oss som elsker å reise er det øyeblikkene vi er på jakt etter. De vi kan nyte i mange år fremover. God reise!