Ikke la nettsnoker få ødelegge ferien din

Nordmenn reiser som aldri før. Verden blir mer og mer tilgjengelig. Reisemålene blir flere og stadig mer eksotiske. Vi nøyer oss ikke lenger med Chartertur med alt inkludert og lange dager på en strand. Nå vil vi oppleve nye kulturer, se nye ting og helst ikke møte naboen på gata.

Er det en ting vi oftest ikke klarer oss uten, selv i ferien, så er det datamaskin og mobiltelefon. Disse enhetene er med oss overalt. Vi kan bruke disse til å sjekke nyheter og sosiale medier. Eller vi kan sette på en film til barna når en lang dag full av opplevelser er over.

Viktigheten av antivirus i ferien

Når vi skal ut og reise er det enkelte steder som krever at vi vaksinerer oss mot ulike sykdommer. Men det er ikke bare vi som kan bli syke på reise. Også datamaskiner og mobiltelefonen kan få ulike virus og andre «sykdommer». Derfor er det svært viktig å «vaksinere» disse enhetene også, i form av å ha et godt antivirusprogram installert.

I ferien kobler vi oss gjerne opp mot ulike offentlige WiFi nettverk, både på flyplasser, hoteller, restauranter og andre steder vi besøker. Disse oppkoblingene er langt fra sikre, og vi kan risikere å utsettes for trusler av ulike former.

La MacKeeper beskytte Mac-en din

MacKeeper er en leverandør av sikkerhetsfunksjoner spesialtilpasset Mac. Uansett hva ryktene sier, så trenger man også antivirusbeskyttelse på en Mac. Med MacKeeper antivirus installert, vil du kunne surfe trygt på nett.

MacKeeper kan beskytte Mac-en din mot ulike trusler, i form av virus, spionprogramvare og søppelfiler. Den vil også hjelpe deg å bli kvitt uønsket reklame og reklameprogramvare. Skulle du være uheldig å få Mac-en din frastjålet eller miste den, vil du enkelt kunne søke den opp så sant den er på, og du kan da låse den. Hvis uvedkommende forsøker å komme seg inn på den, vil programmet i tillegg ta et bilde av vedkommende.

Personvernsikkerhet

Identitetstyveri er noe av det verste vi kan utsettes for. MacKeeper sin «ID Theft Guard» vil beskytte disse dataene. Reklame er ikke bare irriterende! Det er i tillegg en trussel for personvernet ditt. Annonsørene kan spore adferden din, og videre misbruke den til tilpasset markedsføring. «StopAds»-funksjonen blokkerer denne typen reklame.

Tygg surfing med VPN

Når du er på nettet. legger du igjen digitale fotavtrykk på alle sidene du besøker. Disse kan selskaper som Google og Facebook fange opp for å gi deg målrettet reklame. Bruker du VPN-tjenesten til MacKeeper vil all aktiviteten til og fra datamaskinen din bli kryptert. Du kobler deg opp mot en virtualiseringstjener tilhørende MacKeeper, og på den måten blir IP-adressen din skjult, samt at det ikke vil være mulig å se hvor du befinner deg. Med VPN er du trygg, selv når du er koblet opp på et offentlig trådløst nettverk.

Vi håper du fikk noen gode råd til en tryggere ferie for deg selv og Mac-en din. Vi anbefaler at du utfører disse tiltakene, slik at du slipper å få ødelagt ferien av virus og annen skadelig aktivitet.

God og virusfri ferie!