Utforsk vakre Barcelona

Barcelona er en by langs kysten i Spania som har mer enn bare fine strender å by på. Dette er et attraktivt reisemål for mange nordmenn som nyter å være i Spania fra før av, og det er ingen grunn til at du ikke skal besøke denne fantastiske byen. Sol og shopping er helt klart en god kombinasjon og i Barcelona får du mer enn nok av strender langs kysten og flere butikker du kan shoppe hos.

Sagrada Familia er et must når du først er på storbyferie i Barcelona. Det samme kan sies om fotballbanen til FC. Barcelona, nemlig mektige Camp Nou hvor du bør se en fotballkamp som El Clasico. Storbyferier i Spania er definitivt et perfekt reisemål for nordmenn flest, men det gjelder samtidig å være våken på potensielle farer som kan oppstå. Eksempelvis er det mange som kobler seg til åpne og trådløse nettverk uten å tenke over farene dette kan by på. Dette kan gjøre deg sårbar for kriminelle som ønsker å få tak i sensitiv informasjon.

 

Pass opp for åpne trådløse nettverk

Internett og nettverk har sett en lysere fremtid enn for 10 år tilbake, og dette er mulig ved hjelp av ny teknologi som bryter barriere etter barriere. Det finnes nå et hav av trådløse nettverk som er helt gratis å koble seg opp på, og de fleste av dem tilbyr en åpen løsning uten et nettverkspassord. Dette er selvfølgelig en fordel for de som ønsker å koble seg opp på nett uten å bruke mobildata i utlandet, men samtidig er dette en ulempe med tanke på sensitiv informasjon som burde være kryptert slik at kriminelle ikke får tak i denne dataen.

Åpne trådløse nettverk finnes som oftest på restauranter, kafeer, shoppingsenter og i nærheten av butikker. I Barcelona vil du finne mange åpne trådløse nettverk som vil dukke opp på skjermen din støtt og stadig. Det kan være lurt å tenke seg om to ganger før man eventuelt kobler seg opp på dette nettverket for å se hva vennene dine driver med. Enten det er informasjon om brukerkontoen din på sosiale medier du burde skjule, eller unngå å ikke logge inn i nettbank, så finnes det uansett en grunn til å tenke seg om to ganger før man benytter et åpent nettverk.

Benytt deg av et VPN og beskytt din data på nett

Det finnes mange forskjellige måter å forhindre at sensitiv informasjon blir fanget opp på nett og benyttet av andre. Spesielt i de flotte gatene til storbyen Barcelona hvor du bare vil nye en god kopp kaffe uten at noen trenger seg inn på datamaskinen din når du benytter et åpent nettverk. Dette kan blant annet gjøres ved hjelp av et VPN (Virtual Private Network) som vil beskytte din data på nett. Uten et VPN er jo tilkoblingen din til det åpne nettverket helt åpent. Dette vil gi deg litt mer ro i sjela slik at du kan nyte en god kopp kaffe.

Når du er koblet på nett og besøker en nettside, så vil din ISP (nettleverandør) kunne spore trafikken din og overgi netthistorikken din til andre. Det er her et VPN også kommer inn. Den omdirigerer nett trafikken din gjennom en spesielt konfigurert VPN-server som gjemmer IP-en din og krypterer din data på nett. På den måten kan du være sikker på at kaffen ikke setter seg fast på en kafe i nydelige Barcelona. Det samme gjelder hvis du ønsker å koble deg til et åpent nettverk som er nærme stranden, du bør derfor benytte et VPN for å beskytte din data på nett.


Vær sikker på ferien med VPN fra F-Secure

Når du først har lagt ut på ferien din, og bestemt deg for å ta fatt på hva vakre Barcelona har å by på, så bør du helt klart være forberedt på potensielle farer. Dette kan du være forberedt på med VPN fra F-Secure, slik at du ikke må engste deg for at din data kommer på avveie. Du får holdt din data privat og beskyttet, og din trafikk vil ikke kunne bli loggført av internettleverandøren. Du får også solid beskyttelse på offentlige nettverk hvor det finnes sikkerhetshull som kan dele din data med andre, men dette blir selvfølgelig ikke mulig med VPN fra F-Secure.

VPN fra F-Secure vil også blokkere uønsket sporing fra andre tredjeparter og ondsinnede nettsider. Det betyr også at annonser ikke kan tjene penger på bekostning av ditt privatliv. Du kan utforske produktene F-Secure tilbyr på nett, og du vil fort finne ut om dette passer for deg. Du kan derfor ta frem mobiltelefonen din og surfe fritt på en restaurant i nærheten av mektige Camp Nou, og samtidig dele dette med vennene dine uten at du må bekymre deg for kriminelle på nett. Du kan derfor være sikker på ferien din med VPN fra F-Secure.

Nyt Barcelona uten unødvendige distraksjoner

Barcelona er en storby for alle som ønsker å nyte lade dager, slikke sol på stranda, se en kamp på mektige Camp Nou eller ta en kopp kaffe i Barcelonas trange gater. Dette er både idyllisk og samtidig en nostalgisk følelse med gammeldags arkitektur. Samtidig kan du koble deg på et åpent trådløst nettverk uten bekymringer med et VPN. Dette gir deg en mulighet til å beskytte dataen og trafikken din på nett, uten at noen utenlandske kriminelle kan utnytte dette. Dermed kan du ta livet helt med ro når du er på ferie, og nyte late dager i Barcelona.

Et VPN fra F-Secure er alt du trenger for å beskytte deg og din data på nett, og det finnes mange nyttige funksjoner her som du kan benytte for datamaskinen og mobiltelefonen din. Når du da kobler deg opp på et åpent trådløst nettverk, så vil du også slippe å benytte deg av mobildataen din. Dette er en vinn-vinn-situasjon for deg og alt du trenger å foreta deg er og laste ned den nyeste programvaren for dine enheter. Nyt Barcelona ferien uten unødvendige distraksjoner med et VPN fra F-Secure.