Internetsikkerhet når du vil oddse på reisen

Internettsikkerhet er alltid viktig. Hvis dine personlige informasjoner kommer i feil hender, kan du bli utsatt for identitetstyveri eller få bankkontoen din tømt. Og risikoen og konsekvensene er enda større når du reiser. Derfor gir vi deg her noen gode råd om hvordan du best kan sikre deg selv hvis du vil gjerne vil oddse mens du er ute og reiser.

I dag er det ganske normalt at vi vil ha tilgang til internett når vi er utenlands. Dette kan være fordi vi vil sjekke e-post, sosiale medier, eller fordi vi har lyst til å bli underholdt mens vi venter på flyet eller sitter på hotellrommet om kvelden. Og når du reiser langt bort, som for eksempel til den fjerne Østen eller Australia, kan det hende du har et spesielt behov for å komme i kontakt med dem der hjemme. I dag slapper mange av ved å satse på odds og holde øye med hvordan det går med favorittlaget eller idrettshelten sin. Og derfor kan det hende man får litt ekstra lyst til å se litt nærmere på oddsider når man jo uansett bare ligger og slapper av ved bassenget eller på hotellrommet. Men hva bør du være spesielt oppmerksom på når du er ute og reiser?

Pass på de personlige informasjonene dine

Det er spesielt to ting du bør være oppmerksom på når du er på nettet, uansett om du er utenlands eller der hjemme: når du skriver inn personlig informasjon og når du foretar økonomiske transaksjoner. I disse tilfellene må du være spesielt oppmerksom på nettverkene du logger deg på. Hackere kan sette opp falske nettverk som ligner i hotellnettverk, der du gir dem tilgang til din personlige informasjon når de er tilkoblet. En måte å løse dette på er ved å bruke en VPN-tilkobling, fordi den vanligvis er kryptert, og derfor gjør det vanskelig for nettkriminelle å bryte seg inn i nettverket.

Hvis du vil vite mer om IT-sikkerhet og offentlig WiFi mens du er på reise, så har Universitet i Agder skrevet om nettopp dette.

Når du må betale for å spille hos en bookmaker, bør du velge en som har betalingsløsninger med høy sikkerhetskvalitet som PayPal. Fordelene med PayPal er at de beskytter alle betalinger med avansert kryptering, og de har sikkerhetsspesialister til å gjennomgå mistenkelige transaksjoner. I tillegg behandler de valutaer fra mer enn 200 land og markeder, slik at du stort sett alltid har tilgang til relevant valuta.

Bruk de troverdige bookmakerne du kjenner

Vi anbefaler også at du fortsetter å bruke anerkjente bookmakere du allerede kjenner, hvor du kan stole på at de beskytter personlig informasjon og overholder sikkerhetskravene som gjelder for Norge. Det er nettsteder som anmelder bookmakere basert på forskjellige parametere, blant annet både spillopplevelser og sikkerhetskrav.

Sist men ikke minst, så husk noen enkle ting om hardwaren på datamaskinen din når du reiser: Sørg for å sikre påloggingene dine med en sterk kode som ikke kan gjettes om du mister telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Lag en skjermlås med et passord som låses etter en kort periode med inaktivitet. Og når du ikke bruker den, sørg for å gjemme enheten bort på et sikkert sted som f.eks i en hotellsafe eller skjult i kofferten.