Utforsk Provence med vennene dine

Utforsk Provence med vennene dine

Små koselige hus, deilig mat og enda bedre vin: Slik oppsummerer du Provence i all sin skjønnhet. Planlegger du en tur til Frankrike er det ofte koselig å kunne legge turen til et sted som ikke er så spekket med turister, og hvor du kan fullt ut utforske de små bakeriene, krydderet, maten og den utsøkte vinen. I Provence finner du alt dette, bare et steinkast fra den franske rivieraen.

Første stopp: Les Arcs-sur-Argens

Er du på en ukestur med venner er det mye som kan ses siden avstandene er veldig korte. Lei en bil på flyplassen i Nice, så kan du kjøre utenom alle smågatene i sentrum. Etter 45 minutter i bilen er dere klar for deres første stop som er Les Arcs-sur-Argens. Dette er en koselig landsby med vakker utsikt og fine hus laget av stein. Her er det også en veldig koselig restaurant som ligger på toppen, hvor du finner gode viner og bra mat.

Cotignac

Når dere har gjort dere ferdig med Les Arcs-sur-Argens er det på tide å kjøre til den lille landsbyen Cotignac, som ligger 230 moh. og har 2500 faste innbyggere. Her finner du 300 år gamle steinhus, smale gater, en nydelig foss, koselige kafeer og bakerier – Provence er rett og slett nydelig. Her kan du og vennene dine tilbringe et par dager bare for å ta inn de vakre omgivelsene.

Slapp av

Når du har brukt hele dagen på å utforske den fantastiske naturen i Provence og vil slappe av med vennene dine, hva med å spille noen spill mens dere drikker den fantastiske Provence-vinen? Aktiviteter som Yatzy, Uno eller den gode gamle favoritten bingo tar liten plass i bagasjen, og er med på å få ut konkurransesiden i alle og enhver. Kjøp noen enkle premier, og varm opp på et Bingo casino på nett slik at du er klar for å rope «BINGO!» Ferie er som oftest ment for å oppleve ting, men det er også viktig å slappe av og lade batteriene.

Aix-en-Provence

Et besøk til Provence er ikke komplett uten en tur til universitetsbyen Aix-en-Provence. Denne byen var tidligere et romersk spa-anlegg og av den grunn vil du fortsatt se mange av de gamle fontenene med naturlig kildevann. Byen sies å ha en av Europas vakreste hovedgater, som er dekket av nydelige trær i sommermånedene. Her er det også mange fine shoppingsteder og utendørsmarked som selger alt av hva du kan ønske. Det er også mange koselige kafeer, så spis deg både gjennom de nye og gamle delene av byen.

Vinsmaking

Før du reiser hjem må du huske å besøke en vingård for å smake på litt av det som Provence har å tilby.  En time unna Nice finner du Chateau Sainte-Roseline hvor du kan tilbringe mange timer med vinsmaking og lære mer om prosessen for vinproduksjon. Dette er en vakker vingård, så selv om du ikke er en vinentusiast er det verdt å ta turen for de vakre omgivelsene. En kan heller ikke dra til Provence uten å utforske Nice, som er et perfekt utgangspunkt for de som ønsker å slappe av i solen. En ting er i alle fall sikkert – Det er lite som slår det avslappande livet i Provence.