Ritz Carlton Sharm el Sheikh – luksus du kan ha råd til

Ritz Carlton Sharm el Sheik - by night
Ritz Carlton Sharm el Sheik – by night

For de aller fleste er et ferieopphold ved et av Ritz Carltons hoteller en uoppnåelig drøm. Hotellene holder jevnt over svært høy standard, og har dertil høye priser. Unntakene finnes derimot, og et av stedene drømmen kan virkeliggjøres er i dykkerparadiset Sharm el Sheik.

Sharm el Sheikh ligger på sydspissen av Sinai-halvøya i Egypt, og er kjent for sine fantastiske dykkermuligheter. Å dykke her kan beskrives som å befinne seg midt i et akvarium, og er også rangert blant verdens ti beste dykkersteder. Er du derimot ikke spesielt interessert i dykking, danner likevel Sharm el Sheikh et godt utgangspunkt for en rekke andre opplevelser, som besøk til toppen av Mosesfjellet, fjellet hvor Moses ifølge Bibelen mottok de 10 bud fra Gud, kameltur i ørkenen, besøk til det gresk-ortodokse Katarina-klosteret – verdens eldste kontinuerlig bebodde kristne kloster, tur til pyramidene i Kairo eller Kongenes dal i Luxor. Mulighetene er mange.

Lobbyen på Ritz Carlton

Ritz Carlton
Det finnes svært mange luksushoteller i Sharm el Sheikh, men Ritz Carlton må kunne sies å være et av de aller beste. Her bor du i eksklusive, rolige og avslappende omgivelser, her er ingen høylytt disco eller støyende bamseklubb, selv om området er tilrettelagt også for barn med både barnebasseng, «lazy river», og volleyballbane blant annet. Likevel, hotellområdet oppleves som stille og fredelig og egner seg perfekt for alle som vil nyte en behagelig ferie i luksuriøse omgivelser. Her kan du ta en drink ved et av bassengene (hotellet har 5)  eller nyte den fantastiske utsikten over Rødehavet, få massasje i strandkanten, ta et slag tennis eller spise en bedre middag på en av hotellets førsteklasses restauranter.  I det hele tatt trenger du knapt forlate området dersom du ikke ønsker – hotellet har alt som skal til for å nyte en god ferie, og mere til. Hotellets frokostbuffet kan også anbefales på det varmeste – her finner du alt hjertet, eller magen, måtte begjære, fra amerikanske pannekaker, til omelett, frokostblandinger, kaffe, te og kaker.

Hotellets fasiliteter

 • 321 rom, inkludert 35 suiter
 • Eget dykkesenter og korallrev
 • 5 ulike svømmebasseng, blant annet et eget dykkebasseng og en «lazy river» hvor du flyter nedover på store baderinger
 • Andedam
 • Arabisk  massasjetelt med utsikt over Rødehavet
 • Prisvinnende restauranter med spesialiteter fra Italia, Midt-Østen og Japan
 • SPA-senter
 • Treningsstudio
 • Tennisbaner
 • Volleyballbane
 • Barnevakt-service
 • Ritz Kids program

Hva koster det?
Et opphold på Ritz Carltonvil vanligvis koste deg dyrt, men ettersom at Egypt og Sharm el Sheikh fremdeles er et svært rimelig ferieland for oss nordmenn, kan to voksne og to barn komme unna med i underkant av 25 000 NOK for et opphold på 14 dager. Da får man et rom på 50 m2 med blant annet utsikt til basseng og hage, trådløst nettverk, kabeltv, bad med dusj og badekar, aircondition og daglig rengjøring.

Nyt sol og hav fra hengekøyen
Nyt sol og hav fra hengekøyen
Lazy River
Lazy River
Utsikt over bassengområdet
Utsikt over bassengområdet


Garantert bra vær

Sharm el Sheik har et stabilt og solrikt klima. Temperaturen i sjøen går sjelden under 18 grader. Perioden desember til mars er den kaldeste, men selv da holder dagstemperaturen seg på mellom 17 og 23 grader. Regn hører med til sjeldenhetene.

Temperaturer i Sharm el Sheikh
Temperaturer i Sharm el Sheikh

Aktuell nettside:

Norsk guide til Sharm el Sheikh

Se video fra Ritz Carlton