Harry Holes Oslo

Gjennom kriminaletterforsker Harry Hole har Jo Nesbø beskrevet Oslo, og byens  ulike sider. Er du en av de mange som har slukt Jo Nesbøs bøker, og som ville synes det var interessant å bli mer kjent med hans forfatterskap og Harry Hole, så kan Kulturferie.no anbefale en tur i hans fotspor med Oslo Guidebureau.

Kulturferie.no møtte opp i resepsjonen på Raddisson Blu Scandinavia, og ble vel tatt i mot av guiden, Mari Atlanta Lunde, som forklarte hvordan turen skule foregå. Turen var beregnet å ta ca 2 timer og skulle avslutte på restaurant Schrøder, Harry Holes stamsted.

Turen startet med fantastisk utsikt over Oslo i Summit 21, baren på toppen av Raddisson Blu Scandinavia. Hotellet er sentralt i Jo Nesbøs bok, «Rødstrupe». Deretter gikk vi videre til Slottsparken, opp til Tinghuset, hvor vi også fikk komme inn i bygget, og så til Harry Holes leilighet i Sofies gate. Vår guide kunne blant annet fortelle oss at Harry Hole i noen bøker bor i nr 10, mens han i andre bor i nr 5, og det var også i nr 5 vi fant navnet hans på ringeklokken…

I løpet av vår 2 timers rundtur i noen av Oslos gater, besøkte vi flere andre interessante steder tilknyttet kriminaletterforsker Harry Hole – disse får være en overraskelse for deg som måtte ha lyst til å bli med på en tur i kriminaletterforskerens fotspor. Siste stopp var imidlertid resturant Schrøder, hvor de som ønsket (alle) kunne ta en matbit og noe å drikke. Vår guide holdt oss med hyggelig selskap under hele måltidet, og var tilgjengelig for spørsmål.

Er du på kurs i Oslo, har et jobbmøte, eller rett og slett litt ledig tid en kveld, så er en slik vandretur med guide vel verdt 150 kr. Du får ny kunnskap, om både forfatter, karakter og Oslo by, du møter hyggelige mennesker og du får frisk luft og mosjon – en vinn-vinn situasjon!

Tur i regi av Oslo Guidebureau

Tur i regi av Oslo Guidebureau

Sofies gate 5

Sofies gate 5

Sofies gate 10

Sofies gate 10