Kulturelle København – se byen på budsjett

København er en by vi alle kjenner til, men ikke alle har tatt tiden til å virkelig oppleve byen. Om du kjenner behovet for en langhelg med ny inspirasjon, hvorfor ikke satse på dette spennende stedet. Det er en mengde attraksjoner og kulturelle severdigheter du ikke må gå glipp av. København er en by det er vanskelig å bli lei av, og en by de fleste besøker igjen og igjen. I år har det ikke vært så lett å komme seg ut på langtur. En kortere tur til Danmark eller andre nærliggende land, har for mange vært mye mer aktuelt denne sesongen.

 Uansett om vi reiser langt eller kort, er det viktig at vi har god beskyttelse. Dette gjelder når det reiseforsikring, men også ved å beskytte data og elektronisk utsyr mot innbrudd. Vi vet at datakriminelle stadig blir bedre på å hacke seg inn på enheter. Om du har med deg pc på tur, er det spesielt viktig at den er beskyttet mot innbrudd. Om du sørger for å ha installert Avast antivirus, kan du være sikker på at dine dataer er trygge.

Prøv noe helt nytt – grønn kanal-kajakk

Hvis du vil gjøre en god gjerning for miljøet, og samtidig få sett København fra kanalen, bør du teste greenkajak. Du får her leie en kajakk gratis i to timer, mot at du plukker opp alt søppelet du møter på veien. Her får du mulighet å bidra til en renere og penere København, mens du får en flott opplevelse i samme slengen. Fra kanalen kan du se Københavns imponerende arkitektur. København har en prefekt blanding av ny og gammel arkitektur, noen som gjør det hele svært interessant. En morsom og annerledes opplevelse som det som liker å padle, mens du studerer kirker, slott og andre spesielle severdigheter.


En sykkeltur du sent vil glemme

København er perfekt tilrettelagt for alle som vil se byen fra sykkelsetet. Egne sykkelfelt finnes overalt, hvor sykkelfeltene til og med har egne trafikklys. Om du ikke har med deg egen sykkel, er det helt problemfritt. Sykler kan leies overalt, og i alle typer kvalitet. Vi anbefaler at du får med en hjelp, så du og familien er trygge på tur. Det beste er at du kan komme deg overalt, og om du får et av de gratis kartene hotellene deler ut, ligger hele byen for dine føtter. Glem busser, ventetid og rot. Turen fra sentrum ned mot havnekvarteret Nyhavn, er en opplevelse i seg selv. Det samme er fristaden Christiania.

Matopplevelser på veien gjennom byen

Gode matopplevelser står i kø i denne urbane byen. Enten du vil bruke hele budsjettet på en Michelin-restaurant, eller du vil på et mer prisvennlig sted, er dette byen for deg. Neighbourhood på Vesterbro tilbyr økologisk pizza, og lekre cocktails til en svært overkommelig pris. Et annet sted det kan være verdt å sjekke ut er Aroiidee på Nørrebro. Denne restauranten har samme eier som Michelin resutauranten Kiin Kiin, men er adskillig billigere.

Uansett hva du ser etter vil København ha noe som tilfredsstiller din gane. Husk bare på å ha sansene åpne, og vær klar for å samle inntrykk. København er en by det er lett å bli veldig glad i. God tur!