Gallerier på Tjuvholmen

Tjuvholmen har de siste årene gradvis vokst frem, og utviklet seg til å bli Oslos kunstbydel. Her finnes flere installasjoner og gallerier av internasjonalt format, blant annet det nybygde Astrup Fearnley Museet.

Like utenfor Astrup Fearnley Museet ligger Tjuvholmen skulpturpark, med kanaler, plener, en egen liten badestrand – og syv store skulpturer laget av kjente samtidskunstnere. Disse skulpturene fungerer både som kunstverk og som klatrestativ. Det har vært et mål for arkitekten, Renzo Piano, å gjøre området til et sted hvor kunsten er tilgjengelig for alle, og hvor den blir en naturlig del av livet i byen.

astrup-fearnley-reopens

Astrup Fearnley Museum

Den spennende utviklingen på Tjuvholmen har heller ikke gått ubemerket hen blant kulturjournalister verden over. Nylig omtalte The New York Times Oslo, og Tjuvholmen, som en av de 46 mest interessante destinasjonene å besøke i 2013. Det nye Astrup Fearnley Museets spektakulære arkitektur, det nyåpnede designhotellet, The Thief, gallerier av høy standard og ny skulpturpark med verk fra både Anish Kapoor og Ellsworth Kelly, bidro til å sette Oslo på kartet som kulturdestinasjon.

Byutviklingen av Tjuvholmen startet i 2005, og høsten 2007 flyttet de første kjøperne inn. Etter planen vil Tjuvholmen være ferdig utbygd i 2013/2014.

Hva finner du på Tjuvholmen?

Gallerier:

Spisesteder:

Skulpturparken

Skulpturparken

Pupper

Skulpturparken

Gatebilde

Gatebilde

Relevante artikler

Variert innhold i den nye kunstbydelen
Kunstbydelen
Uforutsigbar fornøyelse på Tjuvholmen
Oslos Nye Kunstbydel

Hotell på Tjuvholmen og Aker Brygge?
Bestill enkelt og greit på Hotell1000.no