Tips til Danmarksferien

Du trenger ikke å reise så langt for å ha en fantastisk ferie. En danmarksferie kan være like fantastisk som en ferie til hvilket som helst annet land. Dersom du har planer om en liten ferietur til det flate nabolandet Danmark er det bare til å fortsette å lese. Her kommer 4 tips for en super ferie i Danmark.

Utforsk Danmark på sykkel

Danmark er kjent for å være et sykkelland. I 2015 var Danmark i toppen av listen over sykkelbruk i Europa, kun slått av Holland. Dette sier litt om hvor populært det er å sykle i Danmark. De flotte sykkelstiene, det fine været og det flate terrenget er noen av tingene som gjør forholdene perfekte for sykling. Som turist kan du enkelt utforske de danske byene på

Det kan det være en god ide å lese seg opp på sykkelreglene for Danmark. Siden det er så mange som sykler i Danmark er politiet flinkere til å håndheve reglene. Å få en bot på 700-1000 danske kroner kan være en sur start på ferien, derfor kan det å ta en liten titt på reglene ikke være så dumt dersom du planlegger en liten sykkeltur eller to. Noen av de viktigste reglene å huske på er å ikke være flere enn en person på sykkelen, bruke sykkellys når det blir mørkt og å ALLTID sykle på sykkelstiene. Dersom du overholder de tre vil du klare deg ganske bra.

Bilde: En av de mange flotte strendene i Danmark

Grilling på de flotte sandstrendene

Det er ingen hemmelighet at været i Danmark som oftest er mye finere enn i Norge. Derfor er en tur på de flotte hvite sandstrendene i Danmark ikke å forakte. Uansett hvor du befinner deg i Danmark, vil aldri være mer enn 50km fra kysten. På mange av strendene tilbyr også gratis utleie av sykler og noen steder er det også mulig å leie kanoer. Hva er vel ikke mer avslappende enn å grille på stranden sammen med venner, etterfulgt av en liten padletur på sjøen?

Fornøyelsesparker og arrangementer
Bilde: Den Europeiske Middelalderfestivalen Foto: InsideDesign

Det finnes mange aktiviteter man kan finne på i Danmark. Noen av de mest populære som du helt sikkert har hørt om er Legoland og tivoliet i København. I tillegg til disse store parkene finnes det så mange andre ting Danmark har å by på. I den småbyen Horsens – en liten by i nærheten av Århus arrangeres det hvert år en middelalderfestival. I løpet av denne festivalen vil du kunne oppleve hvordan det var å leve i middelalder-tiden. Det finnes mange andre festivaler, fornøyelsesparker og museer det er verdt å få med seg.

Teksten er skrevet av Elise, en 21 år gammel jente som for tiden studerer og jobber i Danmark.