Bilferie i Danmark + kultur

Nordmenn har et godt forhold til Danmark. Røde pølser, danskebåten, København, Djurs sommerland og Legoland er ord som dukker opp når en tenker på Danmark. Fest, moro og ferietid! Danmark har imidlertid langt mer å by på, for den som er kulturinteressert.

Den beste måten å oppleve Danmark på er ved bruk av bil – da kommer du deg enkelt og raskt mellom byer og småsteder, og du kan legge inn stopp der det passer deg og dine. Kanskje finner du det verdt å legge inn en ekstra overnatting i vakre Aarhus – Europeisk kulturhovedstad i 2017, eller kanskje du trenger noen ekstra timer i Ribe – Danmarks eldste by. Skulle du punktere på turen kan du sjekke eks. www.dekk.eu

Det er hyggelig å bo på et godt hotell i ferien, som også har det lille ekstra å by på. Danmark er kjent for sine badehoteller. Dette er hoteller som har sjel og sjarme – og hvor du virkelig kan slappe av. Design- & lifestylehoteller har de siste årene blitt populært. Dette er hoteller hvor design, innredning og utsmykning følger en bestemt stil, og skaper en unik estetisk opplevelse. Et annet alternativ er slott- og herregårdshotell. Flere av Danmarks slott og herregårder er blitt omdannet til hoteller hvor du har kan overnatte i fornemme, historiske omgivelser.

Danmark har syv attraksjoner med på Unescos anerkjente og høythengende verdensarvliste: Brødremenighedens by i Christiansfeld, Parforcejagtlandskabet i Nord Sjælland, Stevns Klint, Vadehavet, Kronborg Slott, Roskilde Domkirke og Jellingmonumenterne. Har du København som utgangspunkt, så er det enkelt å legge en dagstur til både Kronborg Slott, Roskilde Domkirke og Jellingmonumentene. Nærmest ligger Kronborg slott – verdenskjent som Hamlets og Shakespeares slott, og et av Nord-Europas fineste renessanseslott. Hver sommer i august kan du oppleve Shakespeare Festival med internasjonale Hamletforestillinger i slottsgården. I sommermånedene juni, juli, august blir historien levende for slottets gjester med totalteatret Hamlet Live.

En viktig del av en god ferie er mat og matopplevelser. I Danmark, Skandinavias gastronomiske hovedstad, kan du spise på noen av verdens beste restauranter. Skal du til København eller Aarhus kan du velge mellom hele 18 restauranter med de ettertraktete Michelin-stjernene. Danmark er også kjent for det nye nordiske kjøkken. Danmark har også velsmakende tradisjonsmat med deilige smørbrød, flæskestek og solid kromat. Den legendariske pølsevogna har fremdeles sin plass i gatebildet.