Bilferie i Norge

Norge er et naturflott land der du kan finne gode feriesteder. Den varierende naturen og de spektakulære landeperlene gjør det egnet for bilferie. Landet har noe å by på til enhver smak, enten om du vil kjøre gjennom daler og fjell, i lange veier langs kysten eller langs flotte fjorder. Før du setter ut på tur kan det være lurt å vite hvor du skal reise, for å kunne oppleve Norge på sitt beste. Her kan du lese om noen av de mange stedene du kan besøke.

Opplev solen langs kysten

Norges langstrakte kyst er hjemmet til en rekke flotte bilveier som egner seg godt til din neste bilferie i Norge. Du kan kjøre gjennom Sørlandets hyggelige havnebyer og besøke sjø og svaberg i solen. «Kystens riksvei» er betegnelsen for flere mindre veier som tar deg langs kysten på Sørlandet, og strekker seg fra Risør til Flekkefjord. Her kan du oppleve blant annet Lyngør, Grimstad, Mandal, Kristiansand, Tvedestrand og Lindesnes. Hos sistnevnte kan du besøke Lindesnes Fyr som er Norges sørligste fastlandspunkt. Spis deilig, lokalfanget fisk og skalldyr og nyt solen på Sørlandets deilige strender.

Ferie i det vakre Nord

Nord-Norge er et vakkert område i Norge som byr på naturopplevelser i verdensklasse. Strekningen mellom Majavatn og Korgen kalles Villmarksveien, og er et godt alternativ til E6 som strekker seg forbi Nord-Norges høyeste fjell og nest største innsjø. Her kan du besøke Børgefjell nasjonalpark, dette er en park for deg som elsker sportsfiske. Du kan også møte på hele 17 ulike dyrearter og 71 fuglearter, som kan være en morsom og lærerik opplevelse for både voksne og barn. Disse monumentene sørger for at du, uten tvil få en unik og allsidig opplevelse under din bilferie i Nord-Norge.

Den spektakulære Atlanterhavsveien

Veien langs Hustadvika og over Lauvøyfjorden byr på unike og spektakulære naturbilder. Denne veien er kåret til århundres byggverk og vil for mange være et must når det kommer til attraksjoner på bilferie i Norge. Atlanterhavsveiens kjennetegn er den elegante broen som strekker seg over en rekke øyer mot Hustadvika. Her kan du kjøre over bølgene på et av Norges vakreste landemerker, med enestående havutsikt. Det er en masse å besøke for deg som kjører langs kysten i Møre og Romsdal. På øya Runde finner du Norges sydligste fuglefjell og et av landets eldste fyr. Her kan du lære den spennende historien om et stort skattefunn og nyte utsikten i fantastiske omgivelser.

Turen over fjellet

Turistveien fra Lom til Gudbrandsdalen tar deg gjennom daler, høyfjell og hav. På veien finner du den gamle stavkirken fra 1100-tallet som byr på rik, norsk historie. Du vil også kunne finne stikkveier til Norges høyeste fjell Galdhøpiggen, og det nest største fjellet, Glittertind. Dersom du ikke har høydeskrekk, kan du følge veien videre til Sognefjellet og gå på Nord-Europas høyeste fjellovergang. Bilturen her byr på et bredt spekter av norsk natur og er for deg som vil oppleve det hele.

En bilferie i Norge vil gi den en uforglemmelig opplevelse og et unikt syn på det fantastiske landet. God Tur!

Sponset av billån.io