En ferie i villmarken

Det er som regel sol og bading Nordmenn er på jakt etter når de skal ta seg en ferie. Men hvorfor ikke gjøre noe annerledes og få nye impulser? Det finnes mange spennende land med gode kultur- og turmuligheter rundt om i Europa. En slik ferie kan også være billigere da du ikke er avhengig av å reise i høysesongen for å rekke solstrålene.

Vi skal nå gå gjennom noen aktiviteter som kan være med på å skape nye opplevelser for deg og familien. Selv om mange velger å kun reise på ferie om sommeren, finnes det mange gode alternativer om du ønsker å feriere andre deler av året. Fordelen med å dra utenom sesongen, er at selve ferien kan bli billigere samtidig som du slipper å være omringet av andre turister og reisende.

Villmarken

Om du ønsker å utforske naturen i andre land, kan en tur i villmarken være et godt alternativ. I Norge finnes det mange muligheter for turer både i skog, fjell og villmark – men dette er ofte forbeholdt månedene vi har fint vær. Vi opplever ofte kalde og mørke vintre i Norge, og da er det ikke like lett å ta seg en tur ut og nyte naturen.

Derfor kan en tur i villmarken i utlandet være en flott måte å få dekket dette behovet året rundt. Sørg for å lese deg godt opp på området du skal besøke i forkant, og se gjerne et tips og råd fra andre som har vært i området før deg.

Sørg for å lage en god pakkeliste over hva du behøver å ha med deg slik at du ikke glemmer noe. Tenk gjennom nødvendig utstyr, mat og medisinsk utstyr som plaster og myggspray. Det er ikke mange som får oppleve villmarken i andre land, så dette kan fort bli en uforglemmelig reise.

Opera

Har du en drøm om å se en kjent opera? Dette er ikke et særlig vanlig fenomen i Norge, men noe mange har et sterkt forhold til. En tur til utlandet for å oppleve musikk, teater og opera, vil gi deg en annerledes og kulturrik opplevelse. Gjør research på hvilke operastykker du kan ha interesse av å se, og sørg for å bestille billetter god tid i forveien. Slik kan du få de billigste billettene så vel som de beste plassene.

Museer

Vi har mange museer i Norge, men i utlandet vil du få en helt annen opplevelse. Er det en tidsepoke du synes er spesielt interessant? Eller kanskje en type kunst du har et godt forhold til? Hvorfor ikke reise på ferie for å dra på historiske museer og oppleve en ny kultur på en spennende måte.

Det finnes mange måter å feriere på som ikke bare handler om soling og bading. Hvis du likevel ønsker å benytte tid på stranden, kan du fint kombinere en sydentur med noen av alternativene ovenfor. Da vil det lønne seg å gjøre grundig research i forveien, slik at du kan være sikker på å få dekket både sol og kulturbehovet ditt.