Kulturreiser litt utenom det vanlige

Hvis du er på rundreise i Europa og gjerne vil oppleve litt kultur utenom det vanlige, så kan det i stor grad lønne seg å holde seg litt utenfor turistløypene. Men hvor skal man gå og hva skal man velge for å få de beste kulturopplevelsene? Det kan du lese litt mer om her.

Research er nøkkelen

Hvis du vil finne kulturopplevelser som ligger litt utenfor normen, så nytter det faktisk ikke noe med den bohemske ‘ta det som det kommer’ tilgangen. Nei, da er det faktisk research som gjelder, og jo fortere du kommer i gang med det, jo flere ting rekker du faktisk å oppdage før du skal dra.

Det er lurt å finne blogger og videoblogger med folk som allerede har tatt seg bryet for deg, og som deler sine beste tips til hvor og hva, så kan man allerede få en ‘anmeldelse’ som forteller noe om hvilken retning du skal gå i. Det kan for eksempel være at dere skal prøve å komme dere litt utenfor de vanlige strøkene i Roma, og heller besøke Testaccio eller Monti? Når man researcher ser man at det finnes tilnærmet uoppdagede bydeler og opplevelser, som finnes utenfor bykjernen hvor turistene vanligvis her. Det er utenfor komfortsonen man finner de gode kulturopplevelsene.

Husk god underholdning på reisen

Kultur kan være mange ting, og det er lurt å ha med seg god underholdning på kulturreisen. Det er viktig å huske at kultur ikke bare er spill, det er alle områder som definerer den måten vi lever på. Derfor er underholdning som spill også kultur, og den kan man oppdage på mange måter. Det er jo ikke sånn at man kan ha det like gøy hele veien, og noen ganger trenger man en pause fra å oppleve. Da kan man gå på oppdagelsesferd i de beste norske spilleautomater på nett, så får man koblet av samtidig som man får kost seg med litt god underholdningskultur.

De gode opplevelsene er nærmere enn du tror

Det er ikke alltid man skal så langt som til Madrid eller Roma, for å finne de beste kulturopplevelsene. Det er faktisk mulig å finne dem i nabolandene. Kanskje skal du ikke lenger enn til Stockholm eller København? København er jo unektelig en favoritt for oss nordmenn, og det er ikke så rart. Det er en by som har en mye mer kontinental stemning enn vår egen hovedstad, men det er faktisk mer å oppleve i København enn Strøget og Den lille havfrue. Hvis du beveger deg ut i bydelene Nørrebro og Vesterbro, der de lokale bor, så kan du oppdage en helt annen kultur enn den du har sett før. Det er også her du finner butikker og spisesteder litt utenom det vanlige, og gode kunst- og konsertopplevelser.

Det er dermed ikke sagt at man ikke kan trekke sydover. Opplev kultur og matbyen Madrid, hvis du trenger et alternativ til det typiske kulturreisene til Barcelona eller Roma, eller finn en reise som går til Tallin, hvor nordmenn kan få mye kultur for pengene. Europa er full av gode reisemål og uoppdagede kulturperler, som bare venter på at du skal oppdage dem. Når du gjør god research på forhånd sørger du for å finne frem til gode konserter, balletter, teateropplevelser og lignende, og når du husker å pakke med deg god underholdning, sørger du for at det blir en morsom og opplevelsesrik tur hele veien.