Overnatting på vingård i Piemonte – Cascina Collina

Midt i vinlandet Piemonte i Italia, ligger den lille vingården Cascina Collina . Gården danner et perfekt utgangspunkt for deg som ønsker å oppleve Italias kanskje beste mat- og vindistrikt.

Cascina Collina ligger ved byen Nizza Monferrato, og ble i 2006 kjøpt opp av det norske paret Gunvor S. Lie og Joar E. Monstad. Vingården produserer per i dag vinen ”Barbera d’Asti Cascina Collina ”dolore passionale” 2006”, som har fått utmerkede anmeldelser i en rekke norske aviser. Foruten gårdsdriften har ekteparet tre  flotte ferieleiligheter til utleie, Nizza, Villalta og Piemonte. Leilighetene, som kan leies for både kortere og lengre opphold, ligger i tilknytning til hovedhuset, har uteplass med nydelig utsikt over vinmarkene, samt full tilgang til det nybygde svømmebassenget.

Ta en titt på leilighetene her.

Opplev Italia
Ving
ården danner et godt utgangspunkt for å oppleve Italia, både alle de omkringliggende småbyene som Nizza Monferrato og Asti, men også storbyene Milano, Torino og Pisa. Skulle du, mot formodning, bli lei av Italia, så ligger lilleputtstaten Monaco og Nice i Frankrike ikke mer enn en dagstur unna.

En dagstur langs romantiske og spektakulære Cinque Terre er også å anbefale på det varmeste. Med gården som base ligger alt til rette for den eventyrlystne, samtidig som man bor rolig og idyllisk til med utsikt over kilometervis med vinåkere, og kan nyte nydelig lokalprodusert vin.
Vinmarka i Mars måned

Den egenproduserte rødvinen Cascina Collina Barbera d’Asti «dolore passionale» kan bestilles i Norge på polet: Bestillingsnummer 56297

 

Mat og drikke i regionen Piemonte
Hver region i Italia har sin spesialitet innenfor mat og drikke. Piemonte-regionen regnes for å være den mest fruktbare regionen i Italia, og er blant annet den største risprodusenten i Europa – risotto er populært i området. Her dyrkes imidlertid også fersken, fiken, aprikos, kiwi og hasselnøtter – regionen er kjent for sine nydelige hasselnøttkaker. Det tynne pinnebrødet Grissini, som er obligatorisk ved ethvert Italiensk middagsbord, kommer også opprinnelig fra Piemonte.

Hvert år i månedsskiftet september/oktober arrangeres det trøffelfestival i Alba, men trøffelsesongen varer hele året og er for mange ene og alene grunn nok til å besøke Piemonte. De «hvite diamantene» drysses i små mengder over revet over pasta, risotto, egg, salat eller kjøttretter, og setter en egen karakteristisk smak på maten. Elsket av noen, hatet av andre.

Når det kommer til vin er ikke Piemonte kjent for å produsere mye vin, sammenlignet med mange av de andre italienske regionene, men i kvalitet står ikke vinene tilbake for noen. Barolo og Barbaresco er kjent for enhver vinelsker, og er vin i verdensklasse, men det finnes også en rekke andre mindre produsenter i regionene som produserer fremragende vin. De mest kjente druetypene/vinene i området er blant annet:

Blå: Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Bonarda, Vespolina, Freisa, Brachetto, Grignolino, Ruche, Pelaverga, samt Gamba di Pernice.

Grønne: Arneis, Cortese, Timorasso, Erbaluce, Moscato Bianco, og Riesling. Chardonnay og Sauvignon Blanc.

De fleste vingårdene i området tar gjerne mot besøkende på vinsaking og omvisning, men det er viktig å avtale tid på forhånd, slik at man er sikret den beste service, samt at det er folk til stede ved ankomst.

Hva annet kan du oppleve?
Skulle du føle behov for litt åndelig påfyll, og ikke bare magefyll, under ferieturen, så er ikke veien lang til dette. Bare 12 mil fra Cascina Collina ligger motebyen Milano og den verdensberømte operaen La Scala, men kanskje vel så spennende er et besøk til kulturbyen Verona, åstedet for Shakespeares drama «Romeo og Juliet». Verona ligger 27 mil fra Cascina Collina og kan by på trange gater og  smug, førsteklasses restauranter og historie på hvert et gatehjørne – byen regnes for å være den best bevarte romerbyen etter Roma.

Arena di Verona

Arena di Verona

Et annet godt argument for å besøke byen er vakre og imponerende Arena di Verona, som blant annet kan by på utendørs opera – en opplevelse helt utenom det vanlige.

Amfiteatret, som stammer fra romertiden (år 20 e.Kr.),  er kjent for å ha en fantastisk akustikk hvor mikrofoner er helt overflødige – hver minste lille tone når ut til de 22000 tilhørerne. Ønsker du å se en forestilling her, vær tidig ute med å bestille billetter – italienerne er et operaelskende folk, og oppsetningene her er populære.

Cascina Collinas beliggenhet
127 km sør-vest for Milano
85 km sør-øst for Torino
104 km nord for Genova
Besøk Cascina Collinas hjemmeside for nærmere informasjon og booking av leilighet.
Leiligheten NizzaLeiligheten VillaltaLeiligheten Piemonte
Provinser i PiemonteTorino – Cuneo – Biella – Novara – Alessandria – Verbania  – Vercelli – AstiFakta om regionen Piemonte
Innbyggere: 4.291.441
Hovedstad: Torino
Provinser: 8
Antall kommuner: 1.209
Areal: 25.399 kmq
Innb. pr. kmq.: 172Billettbestilling
Arena di Verona, klikk her eller her
La Scala, klikk her eller herAndre relevante artikler:
Er Piemonte bare Barolo og Barbaresco?
Piemonte for alle penga
Ruset på vindrømmen