Vingårdsferie ved Calosso i Piemonte

Ved den lille landsbyen Calosso i Piemonte, langt unna turisthordene, har Hilde Ljungstrøm og Morten Johansen gjort drøm til virkelighet. A4-liv med trygge kontorjobber og villa i Asker, er erstattet med en vingård i Piemonte i Nord-Italia, 15 mål vinmark og produksjon av Barbera d’Asti og Moscato d’Asti.

calosso by i Piemonte Italia

Calosso

Calosso
Hilde og Mortens eget paradis, vingården Cascina Castagna, ligger ved landsbyen Calosso i området Langhe – Monferrato. Dette er en sjarmerende liten landsby som ligger vakkert til på en høyde 399 m.o.h.,  omkranset av vinranker så langt øyet kan se. Her kan man virkelig finne roen, og bare hengi seg til nytelsen – Piemonte er kjent for sitt gode kjøkken, og anses for å være den mest spennende regionen i Italia når det gjelder mat og vin, i Piemonte spiser man ikke for å leve, men lever for å spise. Trøfler, kalvekjøtt, agnolotti al plin (håndlaget fylt pasta), risotto al barolo og pannacotta er noen av spesialitetene. Av vin kan nevnes Barolo og Barbaresco – vin i verdensklasse, men det finnes også en rekke andre mindre produsenter i regionene som produserer fremragende vin. Cascina Castagna produserer rødvinen Barbera d’Asti Cascina Castagna og den musserende hvite Moscato d’Asti Cascina Castagna, basert på vingårdens egne druer.

Bo på vingården
Foruten å drive som vinbønder, satser også Hilde og Morten på utleie av ferieleiligheter. Paret har to nyoppussede leiligheter, Monviso og Calosso. Leilighetene har henholdsvis ett og to soverom og nydelig utsikt over vinmarkene. For booking av leilighet sjekk vingårdens hjemmesider.

Utsikit Monviso

Vakker utsikt – Monviso

Interiør på leiligheten til leie

Interiør – Monviso

Hva kan området by på?
Cascina Castagna ligger ikke langt fra den franske og italienske riviera, det går derfor fint å kombinere noen dager på vingården med besøk på rivieraen.  Fra Nice i Frankrike, tar det ca 4 timer å kjøre til Cascina Castagna, mens den italienske riviera ikke er mer enn 3 timer unna.  Her kan du besøke de unike og romatiske fjellandsbyene i Cinque Terre. Ønsker man å oppleve mer liv og røre er hverken motemetropolen Milano eller den tidligere OL-byen Torino langt unna. Det er også en rekke små landsbyer i nærheten,  samt småbyene Alba og Asti og vindistriktene Barolo og Barbareco.

Hvordan kommer du deg til Cascina Castagna
Fly: Du finner flere flyplasser i nærheten, de nærmeste er:
Genova og Torino, begge ca 1,5 t kjøring herfra
Milano Bergamo og Malpensa er ca 2 t 30 min unna
I tillegg har du Pisa og Nice, Frankrike ca 3-4 t. unna

Vingård i Piemonte - Cascina Catagna

Cascina Castagna

vin og brød i Piemonte

«La dolce vita»

Provinser i Piemonte

Torino – Cuneo – Biella – Novara – Alessandria – Verbania  – Vercelli – Asti

Fakta om regionen Piemonte
Innbyggere: 4.291.441
Hovedstad: Torino
Provinser: 8
Antall kommuner: 1.209
Areal: 25.399 kmq
Innb. pr. kmq.: 172

Relevante artikler:
Er Piemonte bare Barolo og Barbaresco?
Piemonte for alle penga
Vingårdsferie i Nord-Italia
Økologisk vingårdsferie i Piemonte