Slik optimerer du hverdagen din med bevegelse

De aller fleste av oss har en jobb der vi sitter og jobber hele dagen, og det er ikke akkurat noen overraskelse for noen at kroppene våre på ingen måte er laget til å sitte det meste av de timene vi er våkne. Dette er derfor heller ikke overraskende mye av grunnen til at det er så mange som opplever smerter og plager i ryggen, hoftene, knærne eller nakken som resultat av dette – og det er ikke supert for konsentrasjonen heller akkurat. Her får du noen tips til hvordan du kan optimere rutinen din med bevegelse, sånn at du både får økt konsentrasjon og velvære.

Mennesker er vanedyr, sånn er det bare. Så det er lettere å bare bli sittende ved skrivebordet hele dagen enn å faktisk komme seg opp og bevegelse seg litt – men det er akkurat det som er løsningen. En mer dynamisk hverdag med mer bevegelse er noe av det beste vi kan gjøre. Hvis du har lyst til å lære mer om hvordan du optimerer rutinene dine for å unngå smerter kan du lese mye mer om denne typen smerter og utfordringer hos Klinikk for alle, så bruk dette som en ressurs. Men her er noen helt grunnleggende tips!

Økt bevegelse gir økt velvære og mindre smerter

Kort sagt er det å gi både kroppen og hjernen et lite avbrekk fra det man sitter med noe av det aller beste man kan gjøre. Og hvis man ikke helt kan forestille seg hvordan dette kan skje, kommer det her noen tips til forskjellige ting man kan prøve å implementere i hverdagen sin.

  • Gå en kjapp tur før jobb, etter jobb eller i lunsjpausen din.
  • Tren regelmessig. Det er ikke så farlig hvordan du gjør det eller hva du velger, så lenge du får beveget deg litt. Styrketrening er fint for både muskler og ledd.
  • Sørg for å legge inn begavelse hver time. Enten det er å reise deg for å hente et glass vann, strekke litt på kroppen. Du finner mange gode øvelser som er rettet mot de som sitter mye rett opp og ned på en stol.
  • Strekk ut jevnlig gjennom uka – dette gir deg og kroppen din de aller beste forutsetningene for å optimere hvordan kroppen din føles.
  • Gjør heller litt enn ingenting. Det er lett å tenke at det ikke er noen vits i å begynne, fordi man likevel ikke har tid. Men det er bedre å gjøre bittelitt enn ingenting, så selv om det bare er å reise deg opp for å strekke deg når du likevel skal på do, er det bedre enn ingenting og kan faktisk ha en effekt selv om det ikke føles som at det burde ha noen betydning.

Husk at det alltid er bedre å begynne med bare en ting, og heller legge til flere og flere, enn det er å bli overveldet fra begynnelse. Det vil gi deg en mye bedre opplevelse og i tillegg øke sannsynligheten for at du kommer til å holde på vanene dine.