Opplev kultur i Odense

Odense er en vakker, danks by der du vil finne mange flotte kulturopplevelser. Byen ligger sørvest for København og er Danmarks tredje største by. Den ligger på øya Fyn, som du finner mellom Jylland og Sjælland. Odense er en flott destinasjon, enten om du kjører gjennom Danmark, eller om du kun vil reise dit. Her skal vi kikke på noen kulturopplevelser som du kan finne i Odense.

Hans Christian Andersens hus

De fleste kjenner til den kjente, danske forfatteren H.C Andersen. Han har skrevet fortellinger som er berømt verden over, og som man titt kan høre om i hverdagen. Et av dem er den stygge andungen, den triste, men også fine fortellingen om svaneungen som aldri passet inn, fordi han ikke så ut som de andre svanene. På H.C Andersens hus vil du oppleve forfatterens kreative og fargerike univers, gjennom lyd, lys, bilder og video. Du finner arkitektur i verdensklasse, og vil uten tvil oppleve og lære noe helt nytt.

Egeskov slott

Hvis du ønsker å oppleve en bit fra fortiden, og reise tilbake til 1400-tallet, da kan du besøke Egeskov slott i Odense. Egeskov er en danks herregård som ble bygget i 1554, selve slottet er enda eldre. Den imponerende bygningen er et av Europas best bevarte vann-slott, og hele godset ligger i dag på 1137 hektar. Parkområdet rundt bygningen og aktivitetene her er særdeles flotte og morsomme, og som gjest kan du også besøke en liten cafe for en kaffe eller matbit. Egskov slott er en severdighet du må få med deg når du er i Odense.

Odense ZOO

For barna er det alltid morsomt å besøke dyreparken for å se på nasjonale og eksotiske dyr. Her kan alle lære noe nytt av de mange dyre, reptil, insekt og fugleartene vi har i da, og oppleve kule show. Odense Zoo er kåret til Europas beste dyrehage, og de har dessuten stort fokus på dyrevelferd. Det betyr at de har laget naturtroe og store innhegninger, slik at dyret føler seg hjemme, og du får oppleve det i dens rette habitat. Her kan du se løve, aper og sjiraffer, samt ta med barna på en av de mange lekeplassene utendørs. Dette er noe som er spennende og morsomt for hele familien.

Munke Mose park

Etter en lang dag i bil eller fly, er det deilig å komme seg ut i naturen. Det flotte med Odense er at du både kan få by, men også grønne områder, slik at ferien blir variert. Munke Mose er en flott fritidspark som er åpen hele døgnet. Du kan oppleve både skog og vann i parken, og når det er fint vær er det hyggelig og dra hit med en vennegjeng, eller ta med barna på lekeplassen i skogen, som er særlig populær. En park virker kanskje ikke som det mest unike eller spennende du kan gjøre på ferie, men har kan du altså møte naturflotte omgivelser og et lite avbrekk fra byen.

Odense er en fantastisk by, og en du bør besøke neste gang du er i Danmark!