Øst-Europa som feriedestinasjon: Budapest, Praha og Warszawa

Vi har jo alle hørt om disse stedene, og vi kjenner godt til historien til disse byene. Men det er mange av oss som ikke nødvendigvis anser disse byene som selvsagte feriedestinasjoner. Generelt er vi kanskje ikke flinke nok til å se til Øst-Europa når vi skal planlegge ferien, men det er ingen tvil om at det er mange flotte og ikke minst rimelige destinasjoner der. Derfor skal vi nå ta en litt nærmere kikk på tre flotte byer i det østlige Europa som kanskje blir målet for din neste ferietur.

Budapest

Ungarn er et land fylt av både fantastisk og tragisk historie. Fra Norge tar det faktisk ikke mer enn to og en halv time å fly til denne flotte byen, og derfor egner den seg som en topp destinasjon både for helgeturer og ukesferier.

Mange har faktisk hatt sine beste reiser til budapest, og anbefaler byen på det sterkeste. Liker du arkitektur og historiske bygninger kan du oppleve berømte bygninger som parlamentsbygget, St. Stefansbasilikaen, Lenkebroen og den store markedshallen. Du finner en rekke museer å besøke også som kan by på kunst, historie og gamle jernbaner. Du kan enkelt få mye ut av en ferie til Praha.

Praha

Det kan føles som at Praha er en veldig stor by siden den har et nokså stort areal, og er selve hovedstaden i Tsjekkia. Men alle som har reist dit vet at det faktisk ikke oppleves så stort når man er der.

De fleste ting man ønsker å besøke er i gangavstand unna så lenge man bor på et hotell i eller i umiddelbar nærhet fra sentrum. Man kan også finne en rekke interessante bygninger, markedshaller og historiske monumenter. Det er også verdt det å ta turen på en av kanalbåtene for å se Karlsbroa lyse opp i nattemørket.

Warszawa

Som feriedestinasjon er nok ofte Polen både undervurdert og nedprioritert. Landet har en rekke flotte byer og steder å by på, og ikke minst er det ofte prisene som kan trekke turistene.

Det er ingen tvil om at Warszawa har en svært trist historie å vise til, men det gjenspeiler på ingen måte hvordan byen oppleves slik den er i dag. I gatene finner man en rekke gateartister som står klare til å tegne karikaturer, restaurantene byr på de lekreste matrettene, og alt koster bare en brøkdel av hva det ville gjort hjemme i Norge. Her kan du få en fantastisk byferie, uten å bli ruinert.