Casa Reminiscenza – økologisk gårdsferie

På grensen mellom Toscana og Umbria i nord, og Lazio med Roma i sør, ligger Lago di Bolsena – den største og reneste vulkanske innsjøen i Europa. Sjøens totale areal er 113,5 km², og den ligger i en høyde på 305 meter over havet. Det er her, på nordsiden av Lago di Bolsana, at du finner sjarmerende Casa Reminiscenza Bed & Breakfast – et totalrenovert gårdshus.

Den 30 mål store gården drives økologisk, det vil si uten noen form for sprøyting eller kjemisk gjødsling. Produksjonen består hovedsakelig av olivenolje (rundt 400 trær), og olivenene høstes for hånd i november hvert år. Disse fraktes til en lokal presse, hvor de presses for seg selv. De blir kaldpresset, og olivenene presses kun en gang for å få høyeste kvalitet, jomfruolje (Extra Virgin Olive Oil). Oljen benyttes til serveringen på gården, men gjester kan også kjøpe med seg olje på flasker eller tinnkanner i forskjellige størrelser.

Egenprodusert vin

Gårdens produksjon
I tillegg til olivenolje består gårdens produksjon av litt vindruer, som benyttes til  egne gårdsviner (hvit og rød), og som også serveres som hustes vin (vino della casa). På gården er det også en del frukttrær, og en kjøkkenhage med bær, grønnsaker og urter. Gårdeierne lager marmelade og syltetøy til frokostbufeeten, og bruker ellers frukt, grønnsaker, og urter i serveringen. Det er også en liten nøtteskog på gården (hvalnøtter), og gårdseierne høster det de kan av nøtter, men dog ikke fokus på nøtteproduksjon, ettersom at det litt styr med å få tørket disse på rett måte for at de skal bli gode.

Matopplevelser
De to eierne av Casa Reminiscenza Bed & Breakfast, er av norsk opphav, og har bakgrunn fra kokk- og hotellnæringen. De har dermed et godt grunnlag for å kunne tilby sine gjester et hyggelig opphold, med gode matopplevelser. Vertskapet byr på en sunn og god Skandinavisk frokostbufeet, men også typisk middelhavsfrokost, med kaffe fra espressomaskinen og søtt bakverk. Bufeeten dekkes på bondekjøkkenet, som har utgang til en stor terrasse, hvor du kan nyte frokosten med utsikt mot vakre Lago di Bolsena og de grønne åskammene rundt. Vertskapet kan for øvrig tilby sine gjester en liten meny med italienske retter – den inkluderer antipasti, salater, pannini, pasta og pizza. De arrangerer også grillaftener, temakvelder med bufeet, og 3- eller 4-retters menyer flere kvelder i uken i sesongen. Råvarene de bruker er hovedsakelig egenproduserte, eller fra lokale leverandører, og den lages fra bunnen av. Maten er i utgangspunktet italiensk, men av og til med en spennende vri…

Badeliv ved Lago di Bolsena

Hva kan man gjøre i området?
Hele åtte kommuner ligger ved bredden av Lago de Bolsena, og området rundt sjøen preget av frodig jordbruksland, runde åser og ikke minst,masse historie. Det er med andre ord mye å se og oppleve i området, og kun en selv som kan sette begrensninger. Her er imidlertid noen alternativer:

  • Besøke den lille byen Civita Bagnoreggio, også kalt ”den døende by” fordi den skaller gradvis av, ettersom elvene på begge sider graver seg mer og mer inn. Der det for 2000 år sto en livlig by, står det nå et bysentrum og noen få hus igjen ute på en slags ”steinsopp” ute i dalen.
  • Går tur langs Via Francigena, som er en del av pilegrimsveien. Veien passerer forbi gjestegården, og byr på  uante turmuligheter.
  • Besøk Bolsenasjøen. Nærmeste badestrand er under én kilometer fra gjestegården, og rundt innsjøen finnes det utallige badestrender, både offentlige gratisstrender, og private betalstrender. Det er gode muligheter for fiske, sport, og andre vannaktiviteter. Sightseeing-båter legger ut fra småbåthavnen i Bolsena og tilbyr utflukter på sjøen, og en nærmere titt på de to øyene Bisentina og Martana. I området fines også flere varme kilder som er åpen året rundt, samt vannparker for barn og voksne.
  • Besøk Orvieto, en vakker og typisk italiensk by. Byen er kjent for sine arkitektoniske mesterverk, især “Duomo di Orvieto”. I Orvieto finnes det veldig gode restauranter, og spesielle butikker med lokalprodusert vin og keramikk, samt mange eksklusive forretninger for mote og design. Besøkende kan parkere i garasjeanlegget innebygd i klippen som byen står på, for så å benytte rulletrappene direkte opp i historiske sentrum, eller man kan ta den skinnegående taubanen fra dalen opp til bysentrumet. Togstasjon med ekspresstog i alle retninger.
  • Dra på dagstur. Med beliggenhet i hjertet av Italia er det en lang liste steder innen rekkevidde for dagsturer. Noen av de mest populære destinasjonene for dagsturer fra Casa Reminiscenza er Roma, Pisa, Firenze, Siena, Oriveto og Chianti-området i Toscana.

Hageområde

Skulle man imidlertid ønske å holde seg på Casa Reminiscenza, så er hagen godt tilrettelagt for rekreasjon med solsenger, hengekøyer, og sittegrupper i skyggen. Sportsutstyr, utendørsspill og barneleker er gratis tilgengelig for alle gjester.

Bo på Casa Reminiscenza
Casa Reminiscenza kan tilby ti gjesterom og suiter, alle med egen balkong med bord og stoler og utsikt over innsjøen og landskapet rundt, i tillegg til tre leiligheter med selvhusholdning på bakkeplan. Gården er i sin helhet innredet med en kombinasjon av tradisjonell italiensk landstil og moderne kunst og design. Gården tar imot alle som vil komme, og er fleksible på å tilpasse arrangementer for forskjellige typer grupper, både for vennegjenger, firmaer og bryllup. Gårdeierne påpeker imidlertid at «vi er jo en ganske liten gjestegård og har flest individuelle reisende (par og familier med barn) som ferierer i Italia. At Europas største og reneste vulkanske innsjø er rett borti svingen her, gjør at gjester kan nyte både sol –og badeliv, kombinert med opplevelser som festivaler, landsbymarkeder, og italiensk historie og kultur i både by og land.»

 

 

 

 

 

Hvordan komme seg til Casa Reminiscenza?
GPS coordinates: LAT: 42°39’45″N, LONG: 11°55’8″E

Avstand til flyplasser i Italia
Roma Fiumicino: 130km / 80miles
Roma Ciampino: 150km / 93miles
Firenze: 200km / 124miles
Pisa: 275km / 171miles
Bologna: 280km / 174miles
Napoli: 330km / 205miles
Milano: 480km / 298miles

Tog: Nærmeste togstasjoner er: Orvieto (30 min), og Montefiascone (20 min).

For nærmere info om Casa Reminiscenza Bed & Breakfast, eller booking, klikk HER.

Relevante artikler:
Lago di Bolsena: Casa Remis italienske drøm